Friske forårsruller – altså forårsruller, der ikke frituresteges – hører til i det vietnamesiske såvel som det thailandske køkken. De er et lettere og ganske givet sundere alternativ til deres friturestegte fætter, som de fleste kender fra deres lokale kina-grill. Fyldet kan varieres i det uendelige, men sørg for at inkludere masser af knasende grøntsager, der giver et sprødt bid i forårsrullen.
Man kan selvfølgelig lave dem på forhånd, men jeg foretrækker nu at klargøre fyldet og så lave sine egne ruller ved bordet.
Føler man ikke for at spise et måltid, der kun består af forårsruller, så er de også perfekte som forret for 3-4 personer – eventuelt inden Satay-kødet eller sushien kommer på bordet.
Af Nikolaj Bach Nielsen
Ingredienser (2 personer/10 forårsruller, 25 minutter)
- 300 gram rå tigerrejer
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk tørret chili
- 1 tsk sød thai chili sauce
- 100 gram rispapir (10 ark)
- 40 gram peberfrugt
- 120 gram agurk
- 150 gram gulerod (2 stk)
- 100 gram avokado (1 stk)
- 40 gram mango
- 20 gram granatæblekerner
- 10-15 blade Thai-basilikum (kan udskiftes med almindelig basilikum)
- 15 gram saltede peanuts
- 15 gram cashewnødder
- 20 gram forårsløg
- 20 gram chili-mayo
- Soyasauce
Ekstra forslag:
Man kan sagtens spise forårsrullerne som de er, eller med lidt ekstra soyasauce som dyppelse, men vil man lave sin egen dip, kan nedenstående opskrift anvendes:
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk soyasauce
- ½ spsk fishsauce
- 2 spsk thai blommesauce
- 1 spsk jordnøddesmør
- ½ frisk, finthakket chili
- evt. 1 fed finthakket hvidløg