Herhjemme er pulled pork efterhånden blevet hvermandseje, siden de kære Price-brødre introducerede os for den trukne gris i deres Elvis-afsnit. En mindre kendt slægtning til pulled pork er pulled beef, der er næsten lige så mørt, og smager endnu bedre!
Selvom pulled beef egentlig ikke kræver så meget arbejde, er det en ret, man skal planlægge et godt stykke tid i forvejen. Først skal oksekødet nemlig et døgn i saltlage, så et halvt døgn i rub (krydderiblanding) og til sidst 12 timer i ovnen. Det er dog hele ventetiden værd, når du sætter tænderne i de saftige oksetrevler og den sprøde ”bark” og karamelliserede BBQ-sauce.
Som lidt sundt tilbehør foreslår vi her en coleslaw med masser af bid, der klæder den krydrede ko rigtig godt.
Velbekomme!
Ingredienser (2-3 personer, 24 timer i saltlage, 6 timers marinering, 12 timer i ovnen):
- 600 gram magert oksespidsbryst (eller tyksteg eller culotte)
Saltlage:
- 500 ml vand
- 30 gram salt
Rub:
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk paprika
- 1 tsk vildtkrydderi
- 2 tsk brun farin
- 1 tsk sennepspulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk tørret chili
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk havsalt
- ½ tsk sort peber
BBQ-sauce:
- 2 spsk hjemmelavet ketchup
- ½ spsk dijonsennep
- ½ spsk æbleedikke
- 1 tsk engelsk sauce
- 1 tsk brun farin
Coleslaw:
- 1 æble (100 gram)
- 250 gram spidskål
- 150 gram skyr
- 10 gram mayonaise
- 1 tsk sød sennep
- Citronsaft
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
Tip: På billedet er retten serveret i en baguette. De grove burgerboller fra denne opskrift kan dog også anbefales.
Af Nikolaj Bach Nielsen