De fleste kender nok fiskefileten, som det tynde, plukkede fiskekød med dobbeltpanering af rasp, mel og æg, og som kan findes på børnemenukortet på den lokale familierestaurant. Sådan burde det ikke være!
Rødspætten er et rigtigt lækkert stykke kød, særligt hvis man under sig selv at tage en tur til fiskemanden og få fingre i nogle friskfangede spætter. Skal man bruge rødspætter til fiskefileter er de bedst i maj-oktober, ellers kan de være ret vandede. Med hensyn til dobbeltpaneringen er den droppet i denne opskrift, til fordel for en hurtig vending i rugmel.
Dette er en rigtig lækker og langt sundere tilberedningsmetode, og det er faktisk ofte sådan de laver dem i Skagen, der jo nok må siges at være rødspættens hovedstad.
Af Erika Andersen
Ingredienser
- 500 gram rødspættefilet, renset
- 30 gram rugmel
- Salt og peber
- 20 gram olivenolie
- 100 gram skyr, 0,2%
- 250 gram hvidkål
- 200 gram gulerod
- 2 spsk mayonnaise
- 50 gram syltet drueagurk
- 0,5-1 tsk karry
- Salt og peber
- 1 citron (gerne økologisk)
- 2 spsk æbleeddikke
- 2 dl vand