En sund og velsmagende tunsalat inspireret af ingredienserne fra middelhavets køkken. Tunsalaten er rig på proteiner, og er tilsat en ekstra portion af de sunde omega-3 fedtsyrer. Salaten kan nydes med det samme på ristet brød , eller den kan med fordel sættes i køleskabet så den er klar til efter træningen.
Tunsalaten har en rigtig god balance mellem de sunde fedtsyrer. Omega-3 indholdet er i form af både de langkædede (DHA, DPA) fedtsyrer samt de kortkædede (ALA) fedtsyrer. Herudover indeholder salaten en god mængde omega-9 fedtsyrer, der er et at de særlige kendetegn ved middelhavskosten. Tunsalaten er lav på omega-6 fedtsyrer og bidrager dermed til at balancere din daglige omega-3/omega-6 ratio.
Fedt | 46,3 | 7,6 |
– Omega-3 | 21,6 | 3,5 |
– Omega-6 | 6,1 | 1,0 |
– Omega-9 | 7,5 | 1,2 |
– Mættet fedt | 7,0 | 1,1 |
Ingredienser
- 4 forårsløg
- 2 selleristænger
- 2 dåser tun (280 gram)
- 15-20 sorte oliven uden sten
- 2 spsk kapers
- 2 spsk Biolio Friskpresset Hørfrøolie
- 1 spsk dijonsennep
- 6 spsk græsk youghurt
- 1 citron
- Salt
- Pebber